Hoppa till sidans innehåll

Parasport Sverige blir partner med Gen-Pep

2017-01-27 15:24
Parasport Sverige har inlett ett samarbete med Generation Pep (Gen-Pep), som bland annat kommer att stötta Special Olympics-verksamheten.
  • Uppdaterad: 2017-01-27 15:25

– Det som lockade oss med Generation Pep handlar främst om att det direkt synkar med vårt motto. Alla unga ska ha rätt att få finna glädjen och möjligheten i att röra på sig, oavsett vilka fortsättningar man har. Det känns som en nytänkande organisation där vi kommer kunna hitta nya arenor för att få ut vårt budskap, vilket i förlängningen kommer kunna göra att vi kan växa och erbjuda ännu mer och bättre idrott för personer med utvecklingsstörning, säger Linnéa Björndahl, projektledare på Parasportförbundet med ansvar för Special Olympics i särskolan.

Generation Pep, eller Gen-Pep, är en ideell organisation som lanserades så sent som i somras, med syftet att sprida kunskap om – och skapa engagemang kring – barn och ungdomars hälsa.

– Vi på Gen-Pep tror att samarbete är grundläggande för att få hela Sverige i rörelse. Det finns redan idag otroligt mycket kunskap och engagemang kring barn och ungdomars hälsa runtom i landet. Vi är väldigt glada över att få kroka arm med organisationer och föreningar i framkant, skriver Gen-Pep på sin hemsida angående partnerskapet med Parasport Sverige.

Den 13 februari kommer företrädare för Parasport Sverige och Gen-Pep att träffas och diskutera samarbetet mer i detalj.

Skribent: Tomas Tirén
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsor

ica

Sponsorer

angselius-bred
hemma

Officiell leverantör

Scandic
GrandTravelGroup

Projekt partner

Idrottsstiftelsen

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link