Hoppa till sidans innehåll

Sverigelaget samlas för floorhockeyläger

2017-02-17 14:50
I helgen samlas Sverigelagets floorhockeyspelare i Köping, för att förbereda sig inför Special Olympics World Winter Games i Graz.
  • Uppdaterad: 2017-02-17 14:52

16 spelare och fyra ledare kommer att finnas med på lägret, som hålls i Köping och inleds imorgon, lördag.

– Det är sex spelare från FUB Köping, fem spelare från IF Special Olympics Lysekil (IF Sol) och fem spelare från Roslagen SOL, samt fyra ledare, berättar Tommy Josefsson, som är huvudledare för Special Olympics floorhockey i Sverige.

Truppen kommer att samlas klockan 11 imorgon för lunch. Sen kommer spelarna att prova matchställen och övriga kläder som ska användas i Österrike, för att se att storlekarna stämmer.

– Sedan blir det träning med matchlika situationer. Vi kommer även att ha ett litet ”förmågetest”, där vi testar olika saker genom att till exempel finta och precisionsskjuta. Vi kommer också att dra lite taktiska saker. Vi åker främst till Österrike för att ha roligt, men när vi väl är på plats kommer nog tävlingsnerven att komma in, säger Tommy Josefsson.

På lördagseftermiddagen blir det fika, mer träning och umgänge. Kvällen avslutas med en middag på hotellet, där ledarna även kommer att gå igenom en del praktiska saker inför resan.

– På söndagen går vi upp klockan 7, och vi kommer att hinna med både träning och en match mot de Köping-spelare som inte ska följa med till Österrike.

Special Olympics World Winter Games i Graz drar igång den 14 mars.

Skribent: Tomas Tirén
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsor

ica

Sponsorer

angselius-bred
hemma

Officiell leverantör

Scandic
GrandTravelGroup

Projekt partner

Idrottsstiftelsen

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link