Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Tävlingar arrangeras både på nationell nivå och på internationell nivå. Den största tävlingen som arrangeras är Special Olympics World Games.

World Games är en internationell idrottstävling med över 170 deltagande länder. Tävlingen tillhör världens största sportevenemang och påminner om OS, men är enbart till för unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Special Olympic World Games alternerar mellan sommar- och vinterspel.

På nivån under Paralympics arrangeras internationella elitidrottstävlingar för personer med intellektuella funktionsnedsättningar av en organisation som heter INAS (for Para-athletes with an intellectual disability).

Det som skiljer Paralympics från Special Olympics World Games är att Paralympics endast är för elitidrottare, medan Special Olympics World Games är öppet för alla idrottare med en utvecklingsstörning.

Special Olympics European Games är en internationell tävling med cirka 58 deltagande Europeiska länder.

Den högsta nivån inom Special Olympics i Sverige är Special Olympics Games och Nationella spel. Dessa ger unga med utvecklingsstörning en möjlighet att testa sin vilja och förmåga i en tävling, där det viktigaste inte är att vinna, utan att försöka!

Tävlingsregler till respektive idrott och träningstips finns på Special Olympics internationella webbplats.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:14

Sponsorer

Huvudsponsor

ica

Sponsorer

hemma

Officiell leverantör

Scandic
GrandTravelGroup

Projekt partner

Idrottsstiftelsen

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link