Hoppa till sidans innehåll

Utbilda dina elever om Special Olympics

Ska du och din klass vara med på ett Special Olympics arrangemang? Kanske en Special Olympics School Day? Då kan det vara bra att innan prata om vad intellektuella funktionsnedsättningar är och vad det är som formar vår bild av personer med intellektuella funktionsnedsättningar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:38

Du som lärare och din klass är varmt välkomna att komma och heja vid ett Special Olympics arrangemang. Inför dagen kan det vara bra att prata om vad intellektuella funktionsnedsättningar är och vad det är som formar vår bild av människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Som stöd har vi tagit fram kortfilmen och studiematerialet En sportslig chans. Materialet innehåller några korta gruppövningar som du kan genomföra i klassrummet eller i gymnastiksalen.

Börja gärna med att – tillsammans med klassen – titta på kortfilmen där ungdomar med utvecklingsstörning berättar vad de vill, vad de är bra på, vad de drömmer om och vad som är viktigt i deras liv. Den kan vara en bra referens till kommande diskussioner.

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link